Syndigt god chokladtårta med hasselnötsfrosting som du kan äta till frukost!


Vad är det då i en tårta utan mjöl, socker och smör? Vita bönor! Jo det är sant! Bönorna smakar ingenting, är naturligt packade med protein och gör att kakan blir saftig och det är helt omöjligt att känna att det inte är mjöl och smör i. Jag bjöd mina föräldrar och mina bröder på denna tårta på fars dag och alla tyckte att den var sååå god och dem blev chockade när jag berättade vad det var i för det hade dom aldrig kunnat gissa. Den smakar med andra ord inte ett dugg hälsosamt så du kan lura vem som helst med den här! Jag måste erkänna att det va sjukt roligt att se deras miner. Prova och jag lovar att du inte blir besviken. Här kommer receptet
Syndigt god Chokladtårta- normalstor botten med avtagbara kanter
- 400 g vita bönor, avrunna och sköljda
- 1 tsk vaniljpulver
- 1,2 dl stevia strö
- 4 hela ägg
- 1 dl äggvita (≈3 äggvitor)
- 4 msk agavesirap
Sätt ugnen på 165 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbara kanter, fetta sidorna och botten med kokosolja. Mixa ovanstående ingredienser till en slät purée, jag använde en stavmixer och det gick utmärkt. Över vattenbad, smält:
- 70 g mörk choklad
- 2 msk kokosolja
Låt choklad-blandningen svalna något, tillsätt sedan i mixern tillsammans med:
- 1,5 dl kakao
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- En nypa salt
Mixa allt igen och häll sedan smeten i formen. Grädda i ca 40-45 minuter, tills en provsticka kommer ut torr och ren. Låt svalna och skär den sedan på längden så att du får en tredjedel av frostingen som fyllning.
Hasselnötsfrosting
- 2 st mjuka avocados
- 1 dl hasselnötssmör
- 40g Herbalife protein, jag tog hälften Herbalife F1 choklad och Herbalife F3
- 5 msk stevia
- 6 msk kakao
- 4 msk mjölk
- 70 g mörk choklad
- 1 tsk vaniljpulver
- Ev. lite agavesirap
Mixa allt utom chokladen till en jämnsmet, börja med nötsmöret, avokado och mjölk så att det inte blir några klumpar. Smält under tiden chokladen över vattenbad och låt den svalna lite, vänd sedan ner den i frostingen med en slickepott. Smaka av, vill du ha lite mer sötma kan du ha i lite agavesirap. Låt frostingen stå i kylskåp tills det är dags att fylla och täcka tårtan. Som pricken över i’t toppade jag med rostade hasselnötter, men jag kan tänka mig att kokos passar ypperligt som topping i och med att kakan har en liten dov smak efter kokosoljan. Görs med fördel dagen innan den ska serveras för jäklar va god den blev när den fick stå till sig i kylskåpet!

Jag filar redan på en version av den här med saffran, kanske med vitchoklad och mandelsmörs frosting? Nej nu tar jag nog en bit till som kvällsmellis.
Åh saffran o vit choklad lät gott! Lägg upp om du provar nåt sånt :)