Lördag och ett middagstips!

Mason älskar morgonselfies haha!
 
Tjoho det är helg! Och inte vilken helg som helst för det är ju farsdag I morgon!  Vi ska till mina föräldrar på middag och vi ska stå för desserten. Så idag ska jag baka en smaskig chokladtårta med hasselnötsfrosting! "Men Rebecka, du äter ju inte sötsaker och gluten?" Nej precis hehe. Mer om det sen! 
 
Igår känns det som att dagen mest spenderades i bilen. Jesper tog morgonen så Jag fick sovmorgon och kom upp strax efter 09 vilket är väldigt lyxigt som småbarnsförälder. Sen började projekt "försöka-få-Mason-att-somna-så-att-han-ska-slippa-bli-övertrött-ikväll" men det gick sådär så efter att jag hade varit och hämtat vår bil slutade det med att vi va ute och körde i en och en halv timma för att han skulle kunna sova. Tur att bensinen är så billig nu hehe. 
 
När vi kom hem va hela lilla familjen trött . Mason fick matt och slocknade i min famn, där låg han i ytterligare en och en halv timme, och Jesper somnade i soffan bredvid mig. Jag hade gärna sovit lite Jag med men jag satt inte i den bekvämaste ställningen någonsin om vi säger så. 
 
Sen skulle jag till min bästa Hannah på kvällen och hon hade tjatat om att jag skulle ta med pluttson men eftersom hans gnällighet aldrig kan förutspås så hade jag sagt nej i och med den nya rutinen att han somnar vid 19. Men eftersom han hade sovit och va pigg och glad så fick han följa med ändå och vem blir ledsen för lite bäbisgos en fredag liksom?
 
Sen åt Jag och Jesper en såååå god blomkålspizza till fredagsmys. Det kanske låter helt galet i era öron med blomkål i pizza men jag lovar dig att det inte känns i smaken! Jesper som verkligen inte tycker om blomkål tyckte att det va jättegott och smakade som vilken hemmagjord pizza som helst. Tyvärr tog jag ingen bild eftersom vi va grymt hungriga men här är receptet, det passar lika bra med pizza fredag som lördag liksom.
 
Blomkålspizza för 2 personer
 
  •  ca 250g rå blomkål
  •  1 mozzarella 
  •  1,3 dl äggvita
  •  2 msk linfrön 
  •  1 msk chiafrön 
  •  4 tsk fiberhusk
  •  1 vitlöksklyfta
  •  kryddor efter smak (jag hade 2 tsk oregano)
  • Gör så här: 
 
Sätt ugnen på 220g. Mixa blomkålen och mozzarellan med en stavmixer eller i en liknande till en jämn smet. Blanda i övriga ingredienser och låt svälla en liten stund. Ta under tiden fram plåt och bakplåtspapper och pensla med lite olivolja. Du kan antingen göra två pizzor eller en stoor på hela plåten.  Klicka ut smeten med en slickepott och forma till en cirkel alternativt en rektangel. Det ska vara ungefär 0,3 cm tjockt. In i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills bottnen har fått färg. På med en god tomatsås (jag gjorde det lätt för mig då vi hade smaksatta krossade tomater hemma med basilika och hade i lite vitlök och goda kryddor) och toppa med vad du känner för och så in i ugnen igen! Vi hade färska champinjoner, ananas, rökt kalkon, rödlök och delade på en boll mozzarella. Det va ungefär det vi hade i kylen haha men det blev sååå gott! Prova så blir ni inte besvikna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: