Favorit i repris!

God kväll hörni! Idag gick jag och Mason upp vid 06, det är tydligen nya grejen. Sen har hela lilla familjen ihop med min pappa varit och kollat på bilar. Vilken djungel! Är helt slut i huvudet nu så det blir en tidig kväll för min del. 

Ikväll blev det en favorit i repris till middag. Nämligen blomkålspizza. Idag blev botten perfekt! Vi toppade med kalkon, färska champinjoner, färsk anmanas, en halv mozzarella var och lite  baby spenat. 

Här kommer receptet igen!

Blomkålspizza för 2 personer
 
  •  ca 250g rå blomkål
  •  1 mozzarella 
  •  1,3 dl äggvita
  •  2 msk linfrön 
  •  1 msk chiafrön 
  •  4 tsk fiberhusk
  •  1 vitlöksklyfta
  •  kryddor efter smak (jag hade 2 tsk oregano)
  • Gör så här: 
 
Sätt ugnen på 220g. Mixa blomkålen och mozzarellan med en stavmixer eller i en liknande till en jämn smet. Blanda i övriga ingredienser och låt svälla en liten stund. Ta under tiden fram plåt och bakplåtspapper och pensla med lite olivolja. Du kan antingen göra två pizzor eller en stoor på hela plåten.  Klicka ut smeten med en slickepott och forma till en cirkel alternativt en rektangel. Det ska vara ungefär 0,3 cm tjockt. In i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills bottnen har fått färg. På med en god tomatsås (jag gjorde det lätt för mig då vi hade smaksatta krossade tomater hemma med basilika och hade i lite vitlök och goda kryddor) och toppa med vad du känner för och så in i ugnen igen! 






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: